1486

Sådär då.
Nu är jag hemma från Malmö igen.
Ska väl köre en summering av dagarna..

Fredag: Skola som vanligt och vi slutade tidigare så jag hade massa tid att slå ihjäl innan bussen skulle gå. Jag knallade runt lite och köpte mig en fundation och en ny neccesär. Samt en sallad att käka på bussen. När det väl var dags så gick jag på bussen och fick en smärre chock.  JISSES vilka underbara bussar alltså. Helt fantastiskt. Jag visste att det var skinnsäten och att jag skulle sitta på en enradsplats. Men inte att det var uppfällbara fotstöd och att man kunde luta bak ryggstödet. Man kunde nästan ligga ner på sin plats. Och det var så bekvämt att jag nästan inte ville gå v när jag väl var framme. Väl i Malmö så snöade det massor.. Och då  menar jag massor. När jag rullade min väska från svävarterminalen bort mot centralen så plogade jag samtidigt efter mig. Det var så jobbigt med väskan. Sen när jag kom hem till Pappa så kollade cvi på en Tim Burton film som heter "9" som tydligen inte finns i sverige än. Den var jättebra. Typiskt Tim Burton och Danny Elfman som gjorde musiken såklart!. Sedan var det dags att sova.

Lördag: Vaknade och käkade frukost och började planera vad vi skulle göra denna dag. Det blev som så att vi gick ner till Folket Park och gick in på terrariet och tittade på Apor, Ormar spindlar och massa andra djur. Det var riktigt trevligt. Fick gosa lite med en orm också faktiskt. Sedan Käkade vi Sushi på Yukhai som vanligt :) Den bästa sushirestaurangen i  Malmö.  Och därefter gick vi på Bio. Och såg "Where The Wild Things Are" Riiiktigt bra film jag sett fram emot länge. Någonstans emellan dessa grejer så fick jag öppna mina paket ockå. Och där fanns ingredienser till min favorit japanska förrätt. Wakame. Alger, Sesamolja och hemmarostade Sesamfrön samt en jättebra bok om japans mat :) Sen på kvällen tittade vi lite på Little Britain USA. Sedan sovdags

Söndag: Blev inte så mycket av. Det var frukost och sedan laga en sallad att ha på bussen. Sedan fick vi småstressa ner till Svävarterminalen och så fick jag hoppa på bussen. Bussen blev 30 min sen pg.a det jobbiga snövädret. Sedan åkte jag bara hem och har packat upp och sådär. Nu ska jag lägga in bilderna från helgen i datorn och se om det är något fint som jag lyckats plåta. Många fina ödlebilder om jag inte misstar mig.

Imorgon blir det skola som vanligt. Men på tisdag är vi lediga på dagen och på kvällen ska vi käka middag på Trubaduren med klasskompisarna :)

1485

Dåså.
Dagens gärning.
Igår orkade jag inte skriva. Heller inte i tisdags kväll. Eftersom jag då var i skolan ända till kl 10 på kvällen. Och igår var jag helt enkelt för trött efter att ha börjat tidigt dagen efter en sån sen dag.
Och idag har det varit skola från 9 till 18:00. Det är mycket intensivt nu... =/.. Imorgon 8 till 16.  Sedan efter det rullar jag min västa till Nils Erikssonsterminalen och hoppar på bussen till Malmö.
Så ska jag spendera helgen där och ha mysigt..
Nästa vecka på torsdag är det min birthday :) Yay !!
Och helgen därpå har jag och Madde fest.
Födelsedagsfest för mig och inflyttningsfest för henne.
Tydligen kallas vi för M&M's nu :) eller ja M'n'M's med korrekt uttal. Bara för att vi båda heter Madde, Eller hon heter Madelene och jag heter Madeleine.. med ett "I"...

Nåja.. Idag har jag städat och tvättat hela kvällen och jag är klar med tvätten om 20 minuter och då ska jag värma gårdagens pestopasta och sätta på en film.. och bara njuta.. Vila min onda rygg..

Så är planen..

Och jag lär inte blogga denna helgen eftersom jag har sålt min laptop. Så jag är datorlös i helgen.. Men men.. Inte precis att man dör av det heller.
Nåväl.. Ska ner och kolla till tvätten nu..
Solong!

Och trevlig helg förresten!

1484

Har verkligen ingen ork att skriva särskillt långt.
Men serveringen gick jättebra. Och nu är jag heeelt slut.
Ska bara bädda ner mig i min gosiga varma säng och sova sova sova..
För imorgon börjar vi nio och ska köra lunchen... Öörk

1483

Knyt slipsen och ruska av skrynklorna på skjortan. Idag ska vi servera finmat. Bl.a Rökt grisnacke, ankbröst, sejrygg, rödspätta och massor av annat gott.
Jag är självklart lite smånervös över att jag ska snubbla på mina egna byxben och hälla mat över alla gäster eller något. Men det kommer nog gå bra.... hoppas jag

Nu är bussbiljetterna till Malmö i helgen också bokade, 16:55 rullar bussen härifrån Göteborg så är jag framme i Malmö 20:20 på fredag.

Tittade just ut genom fönstret och såg att det regn-snöar, typiskt när jag har plattat håret :(... Får ta med mig paraflaxet.

Jag har nästan ingenting att göra i en hel timma. Typiskt....Eller nej förresten. Jag måste plugga...

1482

Oh jisses vilken lång dag. Jag orkar knappt skriva. Men jag måste ju berätta.
Idag bokade Gary resan! Den 3:e mars drar jag för att glassa i det soliga Egypten ända fram till den 10:onde mars. Ska bli så fruktansvärt skönt.. Jag förtjänar veeerkligen detta.
Ooooh
Idag har jag och Madde handlat på Ö&B. MAAAASSOR av grejer. Efter att ha stått upp massor i skolan idag och sedan knalla i runt med 5 kilos påsar i vadera hand på det kalla backaplan. Det var inge roligt. Men tillslut kom vi hem. Så nu har jag betalat alla räkningar och beställt bussbiljetter till Malmö denna helgen.
Egentligen vill jag bara lägga mig nu. Och SOVA SOVA SOVA.. Men jag måste färga håret.
Och egentligen behöver jag inte lägga mig så tidigt inatt. Eftersom jag ska vara i skolan kl 2 imorgon. :) Fast från 14:00 till 22:00. Ska jobba i Trubaduren. Servera lite över 70 gäster. Wiih.. Ska bli läskigt men intressant.. Det är en "fin" restaurang. Så det är riktig dukning och kläder med pressad skjorta och slips och grejor..
Mwääh..
Nä.. nu ska jag färga håret och om ca 50 minuter får jag värma min frusna kropp i duschen :)

1481

Och så var en ny vecka här igen. Vecka 4. Jepp. Vad ska vi åstakomma denna vecka. Ja. Det är ju skola i första hand. Räkningarna ska betalas och biljetter till Malmö ska bokas. Samt en stor summa av mina pengar ska in på sparkontot.
Idag efter skolan ska jag och Madde åka till Ö&B för att handla budget. Köpa in lite schampon och såntdär billigt.
Men först ska jag åstakomma 2 timmar Näringslära och sedan Servering. Idag får vi våra snygga kläder. Svart skjorta och vinröd slips.
08:21. Det betyder att jag måste börja ta på mig halsduken och resten av ytterkläderna nu. Blörgh..

Seeya!

1480

Jag har precis haft en riktigt lyckad spelkväll :)
Mamma, Gary, Kevin, Sarah, Åsa och Johan kom.
Jag hade förberett fem spel. Men det slutade med att vi bara spelade "Med Andra Ord". Vi hade fasligt roligt och jag måste tilläga min kära halvsysters roliga bokstaveringar. Ni vet när man bokstaverar med att säga A som i Adolf tex, När hon skulle bokstavera så hittade hon på ursöta namn så som: Dukas, Ovar, Ävy, osv.
När halvbrodern skulle bokstavera P så sa han Prostata.
Hehehe. Det kan bli riktigt roligt med rätt folk :)
Efter den lyckade kvällen ska jag nu sätta mig och se klart på Road Trip och sedan på Johan Falk 2 :)

Nighty Night

1479

Dåså. Skoldagen blev lyckad. Varmkök och fiskgrejs och färsk pasta osv.
Sedan åkte jag och fixade mitt pass. Blev krångligare än anat dock.

Gick till passcentralen och tog en kölapp. Fick köa i 20 min ungefär. Och kommer fram och får reda på att det inte var okej att betala hälften kontant hälften på kontot (hade inte tillräcklig av något av dem med mig)
Så jag fick åka till banken och sätta in pengar och sedan tillbaka till Passcentralen. Fick fixat passet. Kunde inte bli fulare bild. Men det ligger ju en förabannelse över passfoton. Iallafall för mig.
Sedan efter det skulle jag åka hem. då tog jag 2:an. Bara det att helt plötsligt svänger 2:an in i chalmerstunneln.. Wtf?. så jag fick hoppa av på chalmers åka 10:an ner till valand och ta 4:an hem.. Jädra omväg alltså.

När jag väl kommer hem så bestämmer jag och Madde oss för att köra filmkväll Sagt och gjort knallar vi ner till Filmtajm och köper varin stor påse godis och hyr "LA Gigolo" (sämsta slutet, helt okej film) Och så fick man hyra "Johan Falk 1" Gratis. som mot förmodan var riktig bra.

Jag har ganska låga förväntningar för svenska deckarfilmer men denna var riktigt bra. Så det ska vi fortsätta se på.. Göra till en grej med Johan Falk filmer :) Lustigt nog när den är slut ser på vi att dom gör reklam för att uppföljaren (fast 3:an men det gör inte) ska gå på 4:an på söndag. Så den ska vi se då :) Myspys.

Nu ska jag lägga mig i sängen med lite Tatto magasin jag lånat av Madde och halvlyssna på Raw som går på 5:an :)
Imorgon blir det spelkväll med Mamma och co. och kanske Åsa och co.

Nighty night!

1478

Idag trottsar jag min kropps högre makter och tar min skolabstinens på allvar.
Klockan ringde halv 7 och jag bet ihop gick upp och hostade bort lite slem i halsen. Och börstade håret, sminkade mig och klädde på mig. (borstade tänderna också såklart)
Jag tänker gå till skolan idag. Och så är det bara!
Varmkök med Roffepoffe. Det kan man bara inte missa. Ohnej.
Sen tänkte jag gå och skaffa mitt pass inför egyptenresan. Så jag vet att jag har det i god tid eftersom vi åker i mitten på mars. Justdet. That reminds me. Jag måste snacka med Rolfy om ledighetsansökan. Jag kom igårkväll på en ganska bra idé. Att kompletera den veckans ledighet med att göra ett arbete om maten där nere i Egypten. Det är ju ganska intressant. Och visat engegamang. Tycker jag.

Nä nu ska jag ta på mig mina skor och ytterkläder och huttra mig bort till skolan i snön.
Tjobrää!

1477


Bara jag kan konsten att se snygg ut och vara räligt sjuk!
:)

1476


Dagens låt
Huur skön som helst!

1475

Jaa.. Det här var ju roligt.
Inatt låg jag med hög feber och kallsvettningar igen.
Jag var jätteinställd på att gå till skolan idag. Verkligen. Såg riktigt mycket fram emot det.
Men insåg att jag var tvungen att åka till axessakuten. Åkte vid 8 så jag eventuellt skulle hinna till skolan efter, som började vid 13:00. Jag var där.. väntade i kö. väntade på doktor. Sedan väntade jag på lab. Sedan på provresultat. Jepp. Positivt. Du har Halsfluss. YEII!!
Åh så glad jag blev nu. Jävla satanshelvette vad man ska vara sjuk hela tiden då. Fan jag börjar bli riktigt trött nu. Varför kunde jag inte fått halsfluss när jag inte hade börjat skolan än? VARFÖR? Jag missar ju massor nu ju!! Introduktion i Serveringskursen.. Satan. Jag får inte gå föräns på måndag.
När jag kom hem så vägrade jag sitta och uggla. Så istället städade jag toan och dammsugade hela lägenheten och städade i vardagsrummet, bytte sängkläder osv.

F.ö hatar jag när dom tar streptocockerprovet i halsen. Dom trycker ned tungan med en "stor glasspinne" Och ber en att säga "Aah" Mitt i den ljuva "Aah"-tonen så kör dom helt plötsligt ner en gigantiskt lång tops i halsen och geggar runt. Jävla obehagligt och oförberett.

Läkaren hoppade nästan till när hon såg mina halsmandlar och den äckliga vita beläggningen som var på vänstra sidan..

Såå för att samanfatta början på mitt underbara år 2010 (det bådar inte gott)
Nyårsafton: SKIT SKIT SKIT!
4:e: Vinterkräksjuka
9:onde kräkningarna och kramperna lugnar ner sig.
11:e. Kräkningarna och kramperna är tillbaka (misstänker magkatarr)
16:onde. Förkyld
17:onde Förkyld plus en obotningsbar huvudvärk som gör att jag varken kan titta på tv eller läsa eller sitta vid datorn. KUL!
Och nu den 20:onde. JEPP HALSFLUSS!
Pencelin i 10 dagar

Jag vet att jag låter HEMSKT negativ just nu. Men usch.. jag måste klaga!


1474

Då var denna dagen avklarad.
Klockan är tio i 8 och jag är trööött..
Så Jag hade satt klockan på halv 9. Har ingen aning om den ringde eller inte. För inte vaknade jag av den iallafall.

Utan jag vaknade av att Madelene plus 2 flyttgubbar låste upp dörren och knallade in i lägenheten. Heeelt chockad. Nåväl. Jag praktiskt taget flög upp (så gott jag kunde med huvudvärken) tog på mig och gick ut i hallen. Hälsade och sprang in för att morgonkissa och skvätta vatten i ansiktet.
Flyttgubbarna var klara ganska fort. Och då började jag visa Madelene runt. Visade hur spisen fungerar, duschen, tvättstugan osv.

Sedan kom den dära gubben som skulle köpa min trasiga dator.
Han kom in och tittade på den och försökte starta den. Förgäves. Han sa att det inte var något för honom om inte jag lät den gå för 500kr. Jag blev tyst en stund och funderade.

Så utbrast han helt plötsligt: "Näär jag ändå är hääär så kan jag berätta om vad jag jobbar om"
Jag anade oråd direkt och kände igen den typiska säljfrasen då jag själv haft en kort karriär som säljare.
Han berättade och mot förmodan så var hans erbjudande väldigt intressant. Det gick kortfattat ut på att sälja en speciell hälsokost. Med alla vitaminer från olika frukter utan någon annan tillsatts som hellst. i största huvudsak från blåbär som innehåller många antioxidanter. Och då skulle jag alltså köpa mig en del av företaget. för ca 3-4 tusen och sälja vidare och även själv sälja en del av företaget och det var hemskt bra provision och system på det. Men det var fortfarande inget jag var redo för nu.
Jag tog hans nummer och sa att jag skulle tänka på det och förklarade att jag ska flytta om några månader och han berättade att dom har säljar över hela europa OCH kina så det skulle inte göra något.

Så det är inget jag tänker göra nu. Men om jag hittar ett bra jobb när jag väl bor i Malmö och känner att jag har tid och några tusen över så är det faktiskt något jag skulle kunna överväga. För det verkade tämmerligen bra. Men inte utan mer information såklart. Men jag har somsagt hans nr.

Jag prutade upp en hundring till och lät datorn gå för 600kr. Det fick duga. Nu är jag av med den och har 600 kr i resekassan till Egyptenresan i Mars. (fast 400 av dom kommer att gå redan på torsdag till att skaffa pass). Men det tillhör ju resekostnader med.

Janne, som blåbärskillen hette, glömde ta lösenordet till datorn så jag fick ringa honom igen och sedan messa över det. Alltså var jag tvungen att spara hans nr. Och då döpte jag honom till Janne Blåbär. Lustigt nog när jag kollade på hans visitkort så hette han Janne Åhberg. Hemskt roligt. Åberg-Blåbär. Jaa, ni fattar.

Nåja. Sedan åkte Madde tillbaka för att spendera sin sista natt där hon bott innan och packa det sista. Jag tog mig en timmas powernap och gick sedan ner till Coop för att köpa lite bröd och gjorde tunnbrödsrullar till mat. Sedan har jag bara tittat på film, duschat och goas med älsklingskatterna.

Och somsagt nu är klockan. 8 och jag är trött. Helt fantastiskt. Så jag ska sätta på filmen "The Lake House" och börja låta dvalan falla in. För att imorgon vakna pigg och glad till 8 timmars servering från 13:00 till 21:00.

Natti Natti dearest!

1473

ÄNTLIGEN har jag ett tagentbord.

Det är därför jag inte har uppdaterat på ett gäng dagar.
Eftersom min laptop har lagt av på riktigt. (och jag nu har en kille som ska köpa den imorgon som renoveringsobjekt) Så har jag använt min stationära dator, som inte haft något tagentbord i några dagar.

Det har inte varit så mycket. Jag och Fille lökade hela veckan. Och sedan på fredagen gick jag till Henriksberg på deras invigning av den nya takterassen. Och natten till lördagen blev jag JÄTTEförkyld. Så sen dess har jag legat med 39,6 graders feber och en hemsk migrän. Så jag kunde inte ens gå till skolan imorse. När jag sedan tog reda på när vi börjar imorgon så fick jag reda på att vi är lediga imorgon också. Så jag kan kura till mig en dag till så jag är riktigt frisk för att börja plugget igen på Onsdag. Och då börjar vi med servering kl 13:00 och slutar 21:00. Seeen dag..

Såå vad händer nu. Skola veckan ut. Helgen blir det att ta det lugnt. Kanske bjuda hem mamma och co. på en spelkväll. Sedan är det skola. Och sen helgen därpå ska jag ta busen ner och besöka kära pappa i Malmö.
Och torsdagen därefter är det min 21års dag. :) Så helgen EFTER det så ska jag bjuda hem familj och släkt på en liten fika. Försöka fjäska till mig lite billiga bakelser från bageriet i skolan.

Det är planerna :)

1472

Jaa..
Måndagskvällen blev lyckad.. förutom att jag inte tänkte mig för med sangrian. Rödvin som är surt var inte jättesnällt mot magen efter en kräksjuka. så jag blev sämmre under natten och började kräkas ännumer.. Låg hela tisdagen i krämpor igen. Men idag har det blivit myyyycket bättre. Jag har varit riktigt duktig och rensat ut 10 stora påsar med kläder, gardiner och tyger osv. Riktigt duktigt.. Och tömt Madelenes nya rum helt och hållet.. Garderoben också :) Sååå redigt av mig. Så jag har tillochmed några lådor som står tomma.. Och mer ska egentligen rensas ut.. Men detta räckte för idag.. Ska nog dra några drag med damsugaren. Och sedan ska det softas loss..

Fillemon är mitt sällskap och har varit i tre dagar.. Hon har okuperat gästsängen och hållt mig massa sällskap. Har varit jätteskönt att kunna prata av sig.. Är verkligen vad jag behöver.. Så hon ska nog stanna här tills fredag.. Och i helgen så flyttar Madelene hit..
Jag har redan gjort skylt till dörren :) Så nu står det
Här bor Madeleine Carlsson och Madelene Lundqvist :)

Nu ska jag bli social igen :)
Tjäää

1471

Damdidam..
Igår vid 12 på kvällen så kom Fillemon hit och myste med mig.. vi satt och pratade i mååånga timmar och sen la vi oss i sängen och flamsade ända fram till 6 på morgonen.
Jag har redan varit uppe och duschat och sådär. Men hon ligger och sover som en sten. Haha..

Idag ska jag in till Systemet och köpa en flaska kir och cigg. Och sen hem och röja lite. Sen ikväll så ska vi dricka sangria och kir och flamsa runt som bara tjejer kan :) Ska bli riktigt mysigt tycker jag..

Jag börjar längta så himla mycket efter att få åka till Malmö. Jag orkar verkligen inte med det här stället.
Folk är vad dom aldrig varit innan. Det är så frustrerande. SNÄLLA om någon där ute har uppfunnit en tidsmaskin. Snäälla låna den till mig så jag får hoppa fram 2 månader till Mars och sedan 2 månader till så kan jag börja packa för flytten.
SNÄLLA!

Det som var sjukt igår med Fille och mig var att vi hela tiden avslutade varandas meningar eller tänkte på samma sak eller tittade på samma sak. Det var läääskigt :)


Kärlek på min Fillemon! <3

1470

Jag har varit otroligt duktig och aktiv idag.. Trotts gårdagens fruktandsvärda ilska och nedstämmdhet..
Nu är jag så så så jääävla less på att bara få skit på skit på skit..
Är jag inte värd mer?

Jag har nästan (OBS NÄSTAN) funderat på att hoppa av och rymma till Malmö redan nu.. Men det går inte.. Jag måste ha min utbildning klar.. och jag måste ha gjort något bra för att ta så stort csn-lån..  Och jag måste ha något att söka jobb på..

Och framför allt. Jag måste visa att jag är stark.

Idag har jag iallafall lyckats måla hela väggen i mitt rum klar.. Hela fondväggen.
Det blev inga andra grejer än det gröna. jag märkte att när den gröna väggen var torr så var den såpas mörk att det inte var någon mening med det. Fast jag hade gjort så fina stenciler..
Imorgon ska jag göra klart det lilla sista i köket. Att måla i skåpet under vasken och sådär. Sedan sätter jag igång med att rensa ut skit jag inte behöver.
Och därefter borde jag gå upp på vinden och rensa som attans.. Det är bara det att på vinden är det alltid 10 grader kallare än ute på vintern.. eller på sommarn är det 10 grader varmare på vinden. Det är iallafall så det känns. Så jag ska nog vänta tills tempen går ner lite iallafall. För just nu är det ju ohyggligt kallt här i Göteborg..

Nåja. Jag är nöjd med dagens insats av att måla hela väggen och sedan rensa i datorn (för att den helt plötsligt fick för sig att dö... massa gånger).. så jag rensade ut en jädra massa så nu är den iallafall snabbare.. Men jag fick rensa ut en jädra massa foton och musik och filmer tyvärr...

Men men.. A girl's gotta do what a girl's gotta do.

Örk.. men nu värker ryggen efter dagens och gårdagens måleri..

Idag flyttade Lisa officiellt ut.. hon har lite möbler kvar att hämta som hon ska hämta dom närmsta dagarna nu. men annars är det inte så mycket.
Och något jag faktiskt måste göra imorgon på vinden (note to myself).. är att flytta undan lite på vinden så jag kan få upp den gamla soffan som stod/står i Lisas rum. Så Madelene kan flytta in där. Och sedan flytta in min bokhylla från Lisas rum hit in. Det ska bli den nya dvdhyllan eftersom det är fullt i tvmöbeln just nu...

Madelene flyttar in nästa vecka. ska bli riktigt roligt faktiskt.
Kommer nog vara lite ensamt nu denna veckan. Men då får jag också mer gjort.. För jag klarar inte av att sitta och göra inget..


Oj oj oj va långt och ointressant det blev nu..
Men jag måste prata av mig.. Jag har inte så många att prata med nuförtiden.. det blir så dyrt att ringa runt massor också..


Nää nu ska jag försöka varva ner för natten..
Tjo!

1469

Det blev inget Fille-mys. Istället har jag tagit hela dagen åt att renovera klart köket. Så nu har jag bara att måla i två skåp kvar....
Det ska jag ta senare.
För imorgon ska jag börja på fondväggen här inne i mitt rum. Jag har ju köpt mörkgrön färg. Men jag har lite svart färg också. Så jag vll egentligen hitta något fint mönster att skriva eller rita något på väggen så det sticker ut lite.. Frågan är vad.. Om jag kanske ska göra några stjärnor.. Ja det ska jag.. Ska börja rita på dom redan nu..  Tjoho!..

Sedan är det dags för en film och sedan sova..

Nighty night.

1467

Åååh godmorgon!

Jag vaknade helt utvilad.. inga kramper i magen och jag är heeelt utvilad.. tjohoooo!

Vet inte vad som händer men jag kanske ska ha myskväll med bästaste Fillemon!

--update--
får inte tag på fillemon.. hon ligger la å sover :)
så sålänge håller jag på att målar om i skafferiet :) Det blir fint..

1467

Just nu på MTV är det World Stage. Alltså livespelningar. Och denna fredagen är det från världens bästa band

MUSE!
(och för er som inte känner till Muse så är det dom som spelar i den magiska baseboll scenen i Twilight)


1466

god eftermiddag!
min mage har äntligen lugnat ner sig lite med kramperna. jag har fortfarande hemsk träningsvärk i magen och har inatt sovit väldigt dåligt.
Egentligen skulle jag på "grabbkväll" hos Linda ikväll. Men jag vågar nog inte överanstränga mig än. Och egentligen behöver jag verkligen städa rejält här hemma. Och egentligen behöver jag tvätta mina sängkläder (igen, tvättade dom några timmar innan jag blev sjuk) Och egentligen behöver jag gå upp och rensa på vinden. Och egentligen behöver jag gå ut på stan och beställa ett pass inför resan (tjoho), samt ta ett fungerande passfoto där jag inte ser ut som en 12 årig tjej eller en 40+ tant (som jag gör på mitt nuvarande leg.

Men jag tror jag bara ska våga mig ner på en dusch (behövs verkligen). Boka en tvättid Och göra lite mat och sedan spendera dagen och kvällen tillsammans med Voddler (maassa film!) Jag lyckades inte somna föräns halv 5 inatt med alla kramper. men somsagt vaknade jag utan kramp för 20 min sen och har inte haft någon än. Så det är ju bra.

Igår blev jag jättesugen på att åka över och hälsa på pappa i Malmö. Men även om jag har hittat en jättebra bussfirma med superbilliga biljetter så har jag inte tillräckligt för att betala det. Spec inte när jag ska spara pengar till Pass, Fickpengar och sedan pengar för flytten till Malmö. nej nej nej. Nu ska jag hålla hårt i pengarna.. (de få jag har).

Det känns verkligen som hela mitt liv kretsar runt pengar. Det är skummt. Men det är så. Tragiskt. men Obligatoriskt.

Om några dagar så flyttar Lisa ut och ett tag efter det flyttar Madelene in. Det ser jag fram emot faktiskt. Det kommer nog bli en aning lättare. Plus att Madelene ska betala halva hyran (+ halva elen och halva gasen). = några hundralappar mer i månaden att lägga ut. Har faktiskt planer på att så gott jag kan lägga undan hela hennes hyra varje månad. För det blir ju ca 1500kr i månaden. Och det är ju faktiskt riktigt jättebra.

Det är helt fantastiskt hur mycket jag längtar efter resan i mars. Jag är så sjukt glad att mamma och Gary bestämde sig för att bjuda med mig. Så väldans jättesnällt. Det var många år sedan jag var ute och reste. Den senaste riktiga resean jag gjorde var faktiskt Egypten när jag var typ 13 år. Sen har det bara varit typ Tyskland, Skottland, Danmark och andra städer i Sverige. Så... alltså låt mig bara få säga igen; TJOHO!

Här kommer några bilder från min första resa till Egypten (obs 13 år gamal på dessa)


Strosar på stranden. Djupare än så vågade jag inte bada i havet. Pg.a min havsskräck som först nu börjar gå över Lite... jag tänker iallafall bada på riktigt i havet i Egypten iår.


Man kan ju inte neka till att jag var brun. Man ser strecket vid sportbikinin :) När jag kom hem så var jag brunare än en mulatt i min klass. Dock hade jag slarvat med att smörka ansiktet. Så jag kunde nästan skala av ett helt lager hud över näsan. såg ut som en clown. Nä. Iår ska jag smörja noggrannt. Men ändå bli superbrun


Och på detta fina hotellet bodde vi. minns fortfarande hur gott det var med deras tomater och deras speciellt kryddade bröd. Och vi var så lata denna semestern att vi köpte hotellets mat. Oftast blev det Club Sandwich, eller Hamburger tallrik. med världens godaste mangojuice till.


HERRE JISSES.. BLI MARS NU!!
Eller först kan det bli 4:feb så jag fyller 21år och kan önska mig lite fickpengar. Och sedan kan det bli Mars!!


1465

Har fortfarande extrema kramper i magen.. men jag kräks inte mer iallafall och det är skönt att slippa. har dock en fruktansvärd träninigsvärk efter alla kräkningar..
Det blir nog ingen "Grabbkväll" för mig i morgon iallafall..

Idag fick jag en glad nyhet från min mamma. Jag är bjuden till Egypten i mitten av mars.
Jag var i Egypten när jag va 13 år och älskade det.. Och äntligen ska jag få åka tillbaka. Jag ser så himla mycket fram emot det.. Behöver verkligen en resa!
Ska bli så himla roligt att åka tillbaka dit. jag ska fota som en galning och shoppa och dricka juiciga drinkar och sola och bada och leva loppan. Åh vad jag förtjänar det..
Det blir en bra kommaivägresa för mig.. Jag vet ju att jag ska flytta till Malmö. Men det är ändå över 5 månader kvar tills det kommer ske. Och jag behöver rymma tidigare. Detta blir perfekt :)

Tack Gary och Mamma!

Här är bilder från hotellet vi kommer bo på!
All inclusive!

 

 



1464

Urk.. nu har jag åkt på vinterkräksjukan också.. Har kräkts i 12 timmar och nu måste jag sova bort lite.. ööööörk..
Natti...

1463


Jag är med och tävlar om ett close-up filter hos Lily i samarbete med TVspelsweb.se
Var med du också!

1462

Tjenis..
Idag fick jag tvättat det viktigaste. Men jag gick dock aldrig upp på vinden och röjde men det ska ske imorgon och förhoppningsvis skall Annelie göra mig sällskap. Lite trevligare då. Men jag fick läst lite i min nya bok. Och sedan kom Steph över och det blev Matrix och lite tjöt. Jag råkade somna till lite och sådär. Men vi orkade bara kolla på en film.
Snart kommer lillebrorsan hit för att mysa och kolla på Grinshen :)

Tills dess.. Först röra ihop en linsröra. (ska tillbaka till kolhydrat-snålt nu) Imorgon ska jag göra grekiska köttbullar med bulgur och sallad :) Eftersom jag inte kommer ha råd (spara pengar till flytt) att skaffa gymkort så får jag träna hemma och fokusera mer på sundare mat.. Och definitivt inte sitta hemma mycket som jag gjort det sista.. Men det är delvis för jag varit nere. Och sen att jag inte har haft skola på 5 veckor.. Om 2 veckor kör det igång igen med skolrutinerna. Ska bli riktigt skönt att komma tillbaka i bra tider osv.

Nä.. linsröra var det :)
Tjo!

1461

Varför får jag återkommande drömmar om att jag blir tillsammans med "honom" igen och sedan ångrar mig.. Jag fattar inte..

Just nu pågår det en separation mellan mig och min inneboende.. lite smått jobbigt. men i längden är det bra.. Allt förstördes.. och för min del så fungerar det inte längre.. spec inte nu när jag är smått instabil så kan jag inte gå runt och bli arg över småsaker som jag stör mig på i min lägenhet...

Jag har eventuellt en tjej som vill flytta in i rummet. Så det hoppas jag på.. behöver extra pengarna..
skulle jag inte hitta någon som vill bo i rummet i 8 månader så kan jag använda det som packningsstation.. Men det ska nog lösa sig..

Ett rum centralt i göteborg för 1300 i månaden är nog inte så svårt att hitta inneboende för.. vill hellst bara känna människan litengrann iallafall.. Veta att det inte är en sölmaja.. hehe..

Nåväl.. jag skulle egentligen röja på vinden.. men .. min nya bok i "Nattens hus" serien har kommit.. och jag är såå sugen på att börja läsa.. så.. det får nog bli vindsröj imorgon..

1460

Idag är det kallt i mig.
Jag ligger fortfarande inbäddad i täcket.. men måste gå upp om 2 minuter för att bädda av sängen och gå ner å tvätta. Brr.... Så idag ska det tvättas.. och kanske röjas på vinden.. om jag vågar gå upp i kylan där uppe.. Annars blir det imorgon.
Ikväll kommer Steph hit så ska vi ha Matrixmaraton. Bruden har aldrig sett filmerna. så även om jag såg dom för bara några dagar sedan.. så är det värt att se dom med henne.. dom är så sjukt fantastiskt bra.
Nää.. upp med mig och ner med tvätten..

tjo.

1459

tar ett steg framåt.
ska in till stan och träffa Steph och Linda. ska bli trevligt.
filmkväll med dom ikväll.
hejsvej!

1458

Nu är den nya och uppdaterade designen här. Tryck F5 om ni inte ser den.
Mer nytt är också infoknappen om mig till höger i menyn. När ni klickar där
så kommer där fram mer uppdaterad info om mig och bloggen.
Denna som är nedanför kommer att synas där ifall ni trycker F5.

(update. jag ger upp det fungerade inte. så ni får helt enkelt läsa om mig här!)
(update no 2. Nu man kan se det om man tycker men inte som jag vill ha det. Men fuck it det får duga)



Åsiker om designen är välkommna!

1457

Nu är det söndag den 3:e januar. Tredje dagen på det nya året. jag ska nog våga mig utanför dörren för att fylla på kylen lite och köpa ett paket cigg. Sen ska jag nog faktiskt städa lite. Städa bort tråket i köket och dammsuga den alldeles för dammiga mattan i hallen.

Sen ska jag nog pilla ihop en ny bloggdesign. Mer passande för detta årets mål än några sketna nyårsraketer.

Jävlar vad jag ska ha ett bättre nyår när jag hamnat på plats i Malmö. Och till er som inte tror att jag ska åka på riktgit.. Vänta och se, säger jag bara, vänta och se.

1456

Jag tänker rymma. Jag tänker dra.
Jag har verkligen ingen mer lust att gör något annat än att dra.
Det är så jävla surt bara att det är minst 5 månader kvar tills jag kan dra.

Hjälp....

1455

Jag tänker aldrig mer fira nyår med er.

På 12slaget så gick jag helt ensam på hisingen och grät....
Inte en jävel ringde och undrade vart jag hade tagit vägen..
Tack för omtanken.

RSS 2.0