1509

Nu mår jag lite bättre. Har emotionellt lugnat ner mig lite och magen mår bättre. Ikväll ska jag och Madde till bergakungen och titta på Alice i Underlandet. Och på fredag har jag bokat biljetter för att komma iväg lite och åka till Malmö.

Nu tänkte jag köra lite Egyptenresumé faktiskt, för er som är intresserade.
(alla bilder är klickbara för att se större)



Första dagen:

Flygresan var långtråkig och tog 5½ timma det enda roliga var när planet lyfte för då kittlas det så gött. Väl framme så åkte vi bussen till hotellet och det tog sån tid eftersom de har så få korsnigar och rondeller så måste man kör en bra bra bit på vägen för att sedan göra en usväng för att åka tillbaka för att sedan svänga in på den gata man redan åkt förbi.
Väl på hotellet så fick vi åka söta små golfbilar till vårat hus och så började jag och Sarah packa upp och vika och
hänga in kläder osv. Sedan gick vi ner till receptionen och ner till barens uteservering och beställde lite gott att dricka och satt å njöt av kvällen och solnedgången och att vi var framme. Sedan promenerade vi runt i det stora hotellområdet för att lära känna det lite och se vart saker och ting låg.
Samanlagt var det ca 8 pooler och 6 restauranger och säkert 5 barer. Sedan gick vi upp till rummet och gick å la oss efter lite tv zappandes.


Den romerska poolen nedanför baren.


Huset vi bodde i.




Andra dagen:

Det var helt underbart att vakna upp till strålande sol. Jag gick ut på balkongen och tog en morgoncigg i mina sovkläder och det var helt underbart varmt. Sen knallade vi ner till den ena frukostbuffén och tog oss en stadig frukost. Gick tillbaka till rummet och hämtade våra handdukar och bytte om till badkläder och packade ner sollotion, snorkel och undervattenskamera. Och knallade ner till poolen precis brevid havet och tog bästa solstolarna och bara la oss och njöt hela dagen. Självklart varvat med att svalka oss i poolen och bada i havet.
När jag var i egypten när jag var 13 så vågade jag inte bada i havet pg.a min manetskräck. Men denna gången gjorde jag verkligen det. Och det var helt jävla underbart, så otroligt vackert i Röda Havet. Färgrannt och fiskarna simmade så nära att man kunde klappa dom nästan. Sen var det mat på buffén och bara chill resten av kvällen.



Ett litet skutt från poolkanten av min lillebror

Det underbart vackra korallrevet <3


Tredje Dagen:

Den här dagen såg mycket lik ut förgående. Det var att steka i solen och bada och snorkla och fota det vackra runt om mig. Jag postade tre vykort till nära och kära och fick en ansiktsbehandling. Jag och Sarah testade på hotellets dagliga morgon-vattengympa. Och det var skitkul!
Denna dagen blev mamma tyvärr sjuk. Hon fick någon bakterie i magen och hade svåra magbesvär och kräkningar, stackarn. Vi köpte lite speciella egyptiska läkemedel till henne. Men hon var tyvärr sjuk i hela 2 dagar. Men sen mådde hon bättre och fick njuta av semestern.
Drinkarna för denna resan blev en som hette Salty Dog. Det var annanasjuice blandat med gin. Supergott.


Dom sålde både viagra och steorider på hotellapoteket.

Vår ödla Kundolf.



Fjärde dagen:


Kvällen innan blev jag halvt döv när Sarah gapade till när den lilla ödlan som vi valde att kalla Kundolf som hälsade på våran balkong. Men den var så söt och sprang otroligt gulligt. Men Sarah tyckte inte om honom speciellt.
Det var somvanligt poolhäng och korallsnorkling idag. Men på kvällen hade vi reserverat platser till en Italiensk restaurang som låg vid den Romerska Poolen. Det var jättegott och dom hade stenugnsbakade pizzor. Till förrätt åt jag friterad mozzarella med tomatcreme. Sen till varmrätt blev det en Quatro Formagi. En pizza med Tomat, Mozzarella, Gorgonzola, Rigotti och Parmesan. Den var jättegod. Men det var stenar på botten på den tyvärr eftersom den var stenugnsbakad. Blev lite jobbigt att äta. Men det gick ner ändå.


Mitt rum.


Livet lekte. Sol, Värme, Cigg och Salty Dog's.



Femte Dagen:

Vanlig dag vid poolen med drinkar och myspys.
Vi hade reserverat vid den libanesiska restaurangen men jag åt inte så mycket för jag fick solsting. Men det jag åt var fantastiskt gott. Sen la jag mig jättetidigt efter ett bad i badkaret på hotellrummet.


Libanes restaurangen.



Sjätte Dagen:

Vi chillade mest och solade en liten stund sedan vid 13:00 åkte vi den bokade bussen in till Nama Bay. Och gick en shoppingrunda. Det var sjukt varmt. Vi var tvugna att testa att äta på Mc. Donalds. Det smakade som vanligt. Sen shoppade vi massor.
Jag köpte ett ciggarettfodral. En stormtändare, En nyckelring med en livsnyckel på, en Luis Vuiton plånbok, En stor, fin papyrustavla med en katt på, solglasögon, en penna, Ett askfat, En spegel och så fick jag ett papyrus bokmärke med mitt namn på Arabiska gratis. I väskaffären blev ägaren jättekär i mig och ville köpa mig för båda sina affärer av mamma. Sedan sprang Dennis bort så vi fick leta efter honom.
Senare på kvällen var vi i papyrusaffären som fanns på hotellet (som f.ö var mycket dyrare än den i stan). Och helt plötsligt blev det helt kolsvart. Hela hotellet fick strömavbrott. Så dom tände levande ljus överallt och bjöd på te. Det var jättemysigt.


Mitt ciggfodral.

En Arabisk cheeseburgare.



Sjunde Dagen:


Dagen innan vi åkte. Vi tog in så mycket sol vi kunde och bara njöööt för fulla rullar. Snorklade och levde livet. Kul var att jag satt å kissade på toaletten vid grillen vid poolen så blev det strömavbrott. Så jag såg ingenting. Jag drog på bikiniunderdelen och snubblade ut i det direkta solljuset och blev så bländad att jag snubblade utanför också. haha. Nåväl. Somsagt glassade vi bara i solen. Och käkade Libanesiskt igen.



Soola


<3





Åttonde Dagen:

Det var bara upp och käka sista gången på den goda frukostbuffén. Sen till rummet och packa det sista och checka ut. Sen den tråkiga bussresan tillbaka. Och den långa väntan på flygplatsen. Och den långa flygresan hem.
Sen hem och bara pusta ut. Med en lätt sorg i bröstet över att resan var slut.



Alla bilder finns att se om ni klickar här!




Måste få skriva av mig om en sak.
En vän till mig fyllde 20 i torsdags. Och ikväll ska hon ha en liten tillställning hemma hos sig för att fira. Jag känner just nu att jag inte klarar av påfrestningen av att träffa många människor. Och har därför meddelat att jag inte kunde komma. Förklarade hur jag kände och berättade för henne att jag ska på bio ikväll med Madde. Hon blev jättesur och menade på att "jag gjorde ett bra jobb med att stöta bort alla mina vänner innan jag flyttar till Malmö och att jag gjorde en stor sak av hur jag mår". Jag tycker det var fel av henne att säga så då hon för det första inte visste riktigt hur det låg till med hur jag egentligen mådde. Och för det andra så väljer jag att gå på bio med min andra nära vän för att det inte är påfrestande för mig snarare tvärtom efter som jag slipper tänka på mig och min sits. Och sa även till henne att såfort jag mår bättre så ska jag se till att vi firar hennes födelsedag och att jag var ledsen men kände att jag bara skulle dra ner stämmningen på denna tillställningen om jag skulle komma. Men hon var fortfarande sur.
Har jag gjort fel?
Det tycker inte jag.

Kommentarer








Kom ihåg mig?







Trackback
RSS 2.0