1536

Okej. Imorgon Är det Slutprov i Varmkökskurserna. Ett prov där vi ska göra förrätt, varmrätt och efterrätt på 3 timmar med domare som bekvakar oss och smakar på maten. Och bedömmer upplägget, hygien, arbetsgång osv. Så idag har jag renskrivit hela receptet och ändrat förrätten till skaldjurssoppa med räk- och laxtartar. Sedan har jag pluggat på ett arbete om krav-mat samt gjort en uppgift i livsmedelshygien om praktik. Pweeh.. jag har suttit i 3½ timma med detta. Och äntligen är jag klar. Trotts att jag och Madde gjorde ett godisförbud för denna månaden behövde jag socker för att orka. så nu belönar jag mig med lite godis och tänkte spela lite sims i 1 timma innan jag lägger mig. Och då är det redovisning och The Prov!... IschloPischlo.. jag är nervööös!

1535

Vi glömmer helgen. Den blev konstigt.. Jag kunde klarat mig utan den.
Spec med tanke på att det gick åt alldeles för mycket pengar. Men vi sparkar undan den..
De senaste två dagarna har jag haft sjukt mycket mardrömmar. Det gillar vi inte..
Det känns som något kryper fram mot mig.. En ångest liksom.. En.. tung sådan..
På fredag är det valborg och det ser jag hemskt mycket fram emot. Men efter det så ska det vara lugna puckar ett bra tag. Har vart lite för mycket uteliv det senaste..... Mjäääf...
Nåja.. Det är tur att jag har mina käraste..



Nu ska jag om några timmar ner till Hotell Rubinen och hälsa på för det är min nya praktikplats som jag börjar på nu på måndag. Och skall vara på i 5 veckor. Och denna gången ska jag tamigfan det.. Ingen sjukdom eller något får komma ivägen.. Nu ska vi vara friiiska! Sedan efter det blir det att slava i köket på Trubaduren till kl 22 ikväll. Inget man ser fram emot. Men ändå något som måste göras..

Nä nu måste jag sparka av mig ångest känslorna och försöka se framåt. Inatt VÄGRAR jag drömma mardrömmar. Det får liksom räcka nu.. allt hemskt som kan hända har hänt i mardrömmarna. Nu ska jag kladda på lite make..

Ha en fin dag!

1534

Nu har jag gjort en meny för vårat stora praktiska prov vi har nu nästa torsdag.

Förrätt:
Räk- och Lax-toast med pepparrots créme.

Varmrätt:
Majskycklingrullader med basilika och tomatmozzarella, serveras med pillafris och tomatcréme

Efterrätt:
Friterade exotiska frukter med vit-choklad-dip.

Wabbaah.. är smått nervös för detta provet alltså. 2-3 utomstående kommer att betygsätta maten och upplägget och hygienen osv. Iiischk...

Nu ska jag och Madde storstäda och imorgon är det partajj för fulla rullar :)

1533

Wednesday, Lazy Wednesday..
Söndag och Måndag blev helt vilda. med utgång och party hela nätterna långa.  Och igår när jag vaknade och började skolan kl 2 var jag helt slut. Helt färdigkörd. Nu ska jag ta det lugnt ett tag hade jag tänkt. Iallafall några dagar.
Bakfyllan igår var outhärdlig men jag var helt inställd på att klara mig igenom skolan hela dagen fram till 22 då vi slutade. Hade A La Carten på Trubaduren i skolan och hela dagen gick jag runt och var svimfärdig och måttligt illamående. Men jag klarade det. Kom hem och totaldeckade i sängen. Imorse när jag vaknade så var jag fortfarande helt slut. Inte bakis men svag. Och bestämde mig för att ta en ledig dag. Så idag är planen att ta en lång dusch och senare ifall jag orkar städa lite här hemma annars läsa, kanske skriva lite på min bok. Planera nästa månads budget och bara ta det lugnt och vila upp mig så jag klarar skolan torsdag och fredag..

Jag konstaterade igår också att det är tur att denna utbildningen bara är på 1 år. För jag börjar faktiskt bli skoltrött.
Jo sen idag ska jag sätta mig med en ansökan till min gamla chef på Isringhausen. Och försöka ta mig in i det företaget igen. Då, eftersom det var mitt första riktiga jobb, så var jag ju ny i arbetslivet och trodde att allt skulle vara på silverfat och var lite bortskämmd så såfort något blev jobbigt på jobbet så gnällde jag och hit å dit. Men nu när jag ser tillbaka så trivdes jag egentligen så det skulle vara toppen om jag fick en visstidsanställning där tills jag lyckats lägga undan lite pengar och kan flytta vidare till älskade Malmö.

Så jag ska sätta mig och skriva på ansökan såfort jag kommit upp ur duschen. Ska nog ta en såndär rejäl uppfriskande dusch med Body scrub och grejs så man blir riktigt fräsch.. Det brukar hjälpa när man är såhär seg.

För denna tröttheten är lite som när man precis har varit sjuk och kroppen rehab:ar sig från slitet att bli frisk.
Och det säger mig bara en sak. Jag borde inte festa så hårt. Det kommer ta kål på mig. Så nu ska jag lugna ner mig lite faktiskt..

Nä. duschen kallar. Tjo

Btw.. Älskar dig Madde <3 Bästaste bästaste vännen!



1532

Jag gillar inte när jag är här ute hos mamma på landet. Jag är ett storstadsbarn. Jag vill ha möjligheten att kunna åka in några hållplatser till stan för att träffa vänner när man känner sig ensam.
Här är man så låst. inspärrad liksom. Det går inte ens vanliga bussar härifrån.

Fast jag gör det dock inte bättre med att lyssna på myspysmusik... sån som man egentligen ska lyssna på när man är med någon lika myspysig.. Men snart kommer mamma hit in till sovrummet så jag får la ligga och kramas lite på henne istället..

Nä.... denna ensamheten är inte alltid lika rolig..
Jag pendlar varannan dag med att äääälska singelivet friheten med det.. en underbar frihet att göra precis vad man vill... se ut hur man vill och festa hur jädra mycket jag vill.
och nästa dag känner jag mig helt jädra ensam och vill ha någon att mysa och kramas med att sitta uppe tills det ljusnar utomhus och prata om allt och inget. och att hitta på roliga saker ihop.

Idag är en är dock en konstigare dag... där känslorna pendlar mer varannan 10minutare.. Just nu... känner jag mig ensam.... Men förut när jag stod nere och målade i källarrummet som jag har gjort hela dagen så hade jag på musik i mobilen och älskade läget jag är i just nu...  självklart gör jag fortfarande det...
Okej vi ska väga upp negativt med positivt... 

Jag älskar att jag bor i en nyrenoverad lägenhet centralt i Göteborg.. Pluggar till något jag älskar.. har en inneboende som jag bara kommer närmre och närmre en riktigt bra vän är hon. Våren sprudlar och solen ger sjukt mycket positiv energi. Jag pluggar snart klart och kommer ut i arbetsvärlden igen.. Jag har två älskade bäbisar (mina katter) hemma som är så sociala och också så nära vänner kan komma.

Men... Något saknas. En annan sorts kärlek... En annan värme och trygghet
Jag är galet rädd för att jag inte kommer få tag i något jobb nu när jag går ut skolan.
Jag är rädd för att jag ska stänga in mig i mitt emotionella jag som jag så många gånger innan har gjort.


Nää.. Nu blir detta för djupt.. Jag sätter mig och söker jobb istället


1530

Kör igång med min "I love the britts" lista på Spotify och försöker vakna till ytterligare. Är galet trött trotts att jag somnade vid 12 igårkväll och sov till halv 10.
Mamma är nu påväg för att hämta upp mig och jag ska ut till henne på landet och hjälpa till å renovera det sista på huset.
Sånna tillfällen som dessa önskar jag att jag kunde dricka kaffe utan att få magont för jag hade behövt lite extra koffein nu faktiskt.. Har ingen aning om varför jag är så förbaskat trötter. Äsch det får lösa sig.. Kanske unnar mig en god kopp kaffe hos mamma. Kanskee... Nu tittar solen fram litegrann. Hoppas den tittar fram mer ifall jag blir satt på att måla utomhus..

Nåväl.. Trevlig helg på er!

1529

Två underbara dagar om jag får säga't.
Har äntligen kört igång med parkhängandet igen. Tjoho.. så det har varit jag + kunsparken = sannt igår och i onsdags. Riktigt najs.
Och idag var jag på en arbetsintervju som gick riktigt bra. ska in och jobba på måndag för att dom ska se vad jag går för om man säger så. Riktigt najs :)

1528

I går fick jag hem provsvaren från senaste provet om EHEC. Och till min stora underbara lycka så var det negativt.
Jag har nu inte längre EHEC. Det känns helt underbart att inte vara en smittohärd med. Jag rusade tillbaka till skolan för att hinna med sista lektionen som var i köket (yes!)
Det var intressant att köra igång med fetaste stressen när man stod i köket första gången på ca 5 veckor. Blieeh.. Men mindre kul att ta diskberget som blev sedan för att alla var så stressade att de inte han med disken Atm. Och sedan fick vi några stackare slita med berget medans de andra typ.. chillade... Astaskigt om jag får säga det.

Idag börjar vi kl 2 och kör ända till 10 ikväll.. Det ser jag inte så mycket fram emot. Men vem vet. Det kanske är jättekul... Men jag lär nog sova gott inatt..
Trist att man måste stå och slita i köket när det är så underbart och soligt väder ute.. Nåväl..

Redan nu börjar jag få Dubstep och D'n'B abstinens. Jag vill gå på ett till event. Det är ett Dubstep i helgen. Men jag ska stå och montera ner ett växthus ute hos mamma och måla garage och grejjor i helgen.. så det kommer inte bli av. Spec. inte med tanke på att jag har 14 kr på kontot. Örk..
Vill spola fram till den 25:e så man kan leva loppan igen!.. Ishk..

Nä nu ska jag börja dra mig mot skolan strax.. Tja!

1528

I går fick jag hem provsvaren från senaste provet om EHEC. Och till min stora underbara lycka så var det negativt.
Jag har nu inte längre EHEC. Det känns helt underbart att inte vara en smittohärd med. Jag rusade tillbaka till skolan för att hinna med sista lektionen som var i köket (yes!)
Det var intressant att köra igång med fetaste stressen när man stod i köket första gången på ca 5 veckor. Blieeh.. Men mindre kul att ta diskberget som blev sedan för att alla var så stressade att de inte han med disken Atm. Och sedan fick vi några stackare slita med berget medans de andra typ.. chillade... Astaskigt om jag får säga det.

Idag börjar vi kl 2 och kör ända till 10 ikväll.. Det ser jag inte så mycket fram emot. Men vem vet. Det kanske är jättekul... Men jag lär nog sova gott inatt..
Trist att man måste stå och slita i köket när det är så underbart och soligt väder ute.. Nåväl..

Redan nu börjar jag få Dubstep och D'n'B abstinens. Jag vill gå på ett till event. Det är ett Dubstep i helgen. Men jag ska stå och montera ner ett växthus ute hos mamma och måla garage och grejjor i helgen.. så det kommer inte bli av. Spec. inte med tanke på att jag har 14 kr på kontot. Örk..
Vill spola fram till den 25:e så man kan leva loppan igen!.. Ishk..

Nä nu ska jag börja dra mig mot skolan strax.. Tja!

1527

Gårdagen blev kaotiskt. Men kaotiskt på ett bra sätt. Släktmiddagen var väl helt okej. Det vanliga liksom. När jag sedan skulle ta vagnen från frölunda till Stigbergstorget så var det självklart vagnfel och jag kom ingen vart. Så tillslut skjutsade snälla Gary mig till Stigberg och jag fick bli lite sen. Men väl framme och vilse i Stigbergs bowlings labyrint trappor upp och ner så hittade jag mitt sällskap och satte mig ner och drack god öl och åt god mat. Sedan var det skobyte och klotprovning. Sen körde vi på i 2 timmar och bowlade loss. Jag tror jag komm 4:a av typ 12 personer. Så det var ju helt okej. Själva födelsedagsbarnet kom sist men det är ju inte det som är huvudsaken utan huvudsaken är att man ska ha kul och det hade vi tamejfan! :)
Sedan åkte vi in till Bryggeriet och partade vidare. Tills jag mötte upp Madde och JP och åkte ner till Majorna igen för att göra Röda Sten och deras Drum'n'Bass osäkert. Och vi lyckades som få.
Och hur jag vet det är pg.a den GALNA träningsvärken jag har i hela kroppen efter allt dansande. Samt en tydlig värk i armen efter bowlingsklotssvängerier :)

Idag har det varit säng säng säng.
Eftersom jag inte somnade föräns 6 imorse så ville jag inte sova ut så länge jag egentligen borde ha gjort för då hade jag försört dygnsrytmen. Så istället gick jag upp vid halv 11 och enbart pluggat och gjort sängliggandes sysslor.
För att jag ska kunna somna bra inatt och vakna pigg imorgon då vi ska på studiebesök på Sahlgrenska för att lära oss om olika specialkoster.

Blurgh..


1526

Whattafakk!
Idag är jag sjukt peppad inför dagen! Och Gårdagen blev fantastisk!
Jag skulle ju på Mingelparty med massa filmfokes och hjälpa Steph få kontakter. Det var trevligt och roligt. Men sedan var ju planen att åka hem. Käka något och glutta på film. Men så var fallet inte. Det blev att jag blev medlockad till Sexmästarfest bland läkarstudenter uppe i Johanneberg. Sedan blev det Sticky Fingers och dansa tills fötterna trillade av. Sedan tog jag ett vettigt beslut och knallade hem vid 1 istället för att stanna till stängning som jag vanligtvis gör på krogarna.

Vaknade pigg och go vid halv 11 och studsade ner till duschen och fräschade upp mig. La en perfekt Makeup och nu är jag totalt redo för en fullsmäckad dag av skojj.

Mami kommer och hämtar upp mig om 20 minuter så åker vi till mormor för att fira henne och socialisera oss med släkten. Sedan tar jag vagnen bort till stigberg och discobowlar och käkar god mat med vänner och firar Lisafisa som fyller systemet idag. Efter det så möter jag upp Madde m.f och åker bort till Röda sten och dansar bort mina fötter till Drum'n'Bass heeela kvällen lång..
This nite WILL be a good nite! You know it, I know it and We know it!

Nu ska jag borsta mina tänder och packa ner mitt bästa humör i väskan och vänta på mami!

Ha en fin helg allihopa som gör det smarta valet att läsa min blogg! <3

1525

Nu är ju dom ekonomiska omständigheterna åt helvette.
Jag prioriterar fel. Men jag måste gå på detta.
Det är alltså Drum'n'Bass på lördag på Röda Sten och jag och Madde planerar att gå. Eventuellt Jp. också.. Och Annelie verkade låta som att hon var på när det inte ens var bestämt.

Men lördagen är smockad för mig.. först middag kl 15:00 hos mormor för att fira henne. Sedan Discobowling och en till middag för att fira Lisa som fyller 20. Det kostar också 340kr. Sedan efter det vid 22 börjar Drum'n'Bass på Röda Sten som kostar 80 kr i inträde. Och så ska man väl ha någon öl på det också. Och så ska jag imorgon köpa mig en limpa cigg. Och jag har 1000kr kvar på kontot. Detta kommer gå åt skogen.. Bläsch.. men jag MÅSTE MÅSTE MÅSTE gå på detta!

Så är det bara...

Örk..

Idag var jag och tog proverna och hämtade mina kläder på praktikplatsen.. Min handledare trodde tydligen inte på att jag hade varit sjuk men jag hade ju läkarintyg att visa med mig så... hmph.. Sen var det bajstråkig Näringskunskapslektion på 3 timmar som man nästan dog av tristess på.
Och sedan fick jag reda på att jag inte får jobba i köket i skolan heller. så jag måste vänta på att provsvaren kommer tillbaka. som dom gör på måndag.. och då kanske få börja vara i köket igen.. OM dom är negativa. såklart.. Är dom positiva så kommer jag slita håret av mig.. jag lovar...


Nä nu ska vi tänka positivt.
Imorgon får jag träffa min vän Robin som jag inte träffat på över 3 år. Ska bli sjukt kul!

Tjohej!

1524

Dåså.
Den här dagen har varit eextremt utmattande. Har hjälpt till mamma ute på landet att flytta ved. 6 timmar höll vi på. Och fyllde ett helt jädra garage med ved. Snacka om utmattande.

Tänkte berätta lite om min lördag då. Jag, Madde och JP var ju på Dubstep. Det var det fantastiskaste jag någonsin varit med om. Jag har verkligen hittat "min" grej nu. Dubstep. Oh jisses. När man dansade så var man verkligen lös. Helt fri.. Det var helt underbart. Det var som om bara jag existerade i hela världen. Det känndes som allt handlade om mig. Bara mig. Det är det bästa sättet att beskriva känslan på. För. Ja.. fantastiskt.
Detta är något som jag definitivt kommer gå på varje gång det är. Kosta vill vad det kosta kan. Jag ÄLSKAR det!

Så för att visa er lite vad Dubstep är för musik så kan ni lyssna på youtube klippet nedan. Så har ni hela konceptet över Dubstep. Det är lite som Drum and base. Men mörkare... Helt fabulous helt enkelt. Men spola fram till 00:28 Då börjar det sköna i låten.


1523

Torsdagen blev Episk. Steph messade "Rb?" och jag vaknade till liv direkt och tog en dusch och klädde på mig och drog med mig Madde ner till Rockbaren. Självklart. Det blev endel och endel mer och ganska mycket mer. Och en efterfest hos någon random i Linné. Och sedan en taxi hem kl 5 på morgonen. Ööörk..

Idag var det bara säng och film och serier. Samt godis. Imorgon. Kommer smälla. Vi ska på Dubstep. Kommer bli en sjukt bra klubbupplevelse med skönaste dubstep-musiken någonsin. Ohja!... Så in till stan på morgonen. Handla systemet och hårfärg och sedan fisa sig snygg och Dansa hela natten lång.
Nu ska vi se en till film vi hyrt.

Adiooos!

1522

Idag var ju tanken att jag skulle till praktikplatsen och sedan till Östra för att ta ett prov om jag blivit av med EHEC smittan än. Men för det första var det ingen som kunde följa med mig till praktiken så jag får ta det på tisdag istället. Sedan märkte jag själv att EHEC:en inte var borta än när jag imorse fick samma kramper i magen igen som jag haft hela tiden (men som jag trodde var över)... Så.. jag väntar med att ta provet till nästa vecka. Annars kostar det mig massa extra onödigt.

Så istället började jag dagen med ett par avsnitt ur "The Vampire Diaries", Men sedan började jag bli irriterad över min seghet och samtida rastlöshet så jag hoppade ur sängen och satte mig och målade i skåpet under vasken i köket istället. Det blev svart och bra som det ska. Istället för halvflagit och fläckig av smuts och snusk. Så fresch fresch på köket nu för det enda som är kvar är städskåpet som ska målas. Och sedan är heeela lägenheten heelt klar och renoverad.. Utöver Maddes rum då. Men det ska hon ju ta och måla så som hon vill ha det.

Jag tänkte berätta lite snabbt men inte för invecklat att jag med halvt engagemang börjat skriva en bok. Det är absolut inte säkert att det är något jag kommer slutföra. Men det är ett kul sidoprojekt mitt i min rastlöshet. Så det blir spännande att se vad det blir av det.

Jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att jag kommer må bra nästa vecka för på onsdag kör skolan igång igen. Och jag kan verkligen INTE missa skola nu. Det är sista slutspurten innan vi går ut och jag måste verkligen klara detta. Så snääälla snälla min kropp som egentligen verkar avsky mig. Gör detta för mig och håll dig frisk tills jag gått ut skolan iallafall. SNÄLLA!!

Nu ska jag röra ihop en tonfisksallad och fortsätta kolla på "Vampire Diaries" eftersom jag faktiskt åstakommit endel idag.

Boyaah!

RSS 2.0