1521

Idag har jag spenderat största delen av dagen på vinden rensandes av massa grejer. Uppdelandes av vad som ska slängas och vad som ska sparas. Lyckades slänga en hel säck och massa småpåsar med saker. Men mer ska ut. Mest möbler och sånt men det måste jag snacka med Gary om jag får låna hans lilla lastbil och köra ner grejer till skroten med. Möbler och massa gamalt elskrot pappa lämnade efter sig när han flyttade till Malmö.

Sen har jag pysslat med min födelsebok som hade ett gäng tomma sidor jag fyllde på med gamla foton i.

Fille kom över senare för att tjöta lite och det var trevligt att se hennes fejs för det var ett tag sedan. Men det blir lätt så.

I måndags var jag faktiskt på Kingshead och tog några öl med Dalle som fyllde år. Det var riktigt trevligt. Att vi sen failade när vi åkte in till stan för att dra till nån annan krog och allt var stängt. Och då menar jag allt. Det är en heeelt annan historia. Hehe.

Imorgon ska jag åka in till Östra Sjukhus och ta ett prov ifall jag blivit av med min EHEC smitta än. Och sedan ner till praktikplatsen och hämta mina kockkläder. Fast jag måste ha med mig någon som hämtar dom åt mig. För jag får tydligen inte gå in i köket för smittorisken. :(

Nåja. Nu ska jag glutta på film och så småningom somna.

Nightynight

1520

Har haft en riktigt bra helg.
Fredag var vi på Flames och firade folk. Sjöng karaoke och dansade loss. Riktigt trevligt. Vaknade upp inte ett dugg bakis men sjukt trött. Delvis för jag var nykter kvällen innan och ändå var uppe till 4 på morgonen. Planen för lordagen var att ligga hemma och mysa med levande ljus och mojs eftersom det var earth hour. Det blev mys och mojs på earth hour med Madde. Men sedan åkte vi ner till Sejdeln och träffade gött folk. Oliver, Annelie, Sara och Dalle var en av många man stötte på. Många man inte sett på ett bra tag var det också.
Nåja. Sen var det flum hela vägen hem och Madde fick ont i fötterna och gick barfota hem.. knäppis haha.

Men söndagen blev det mys istället. Pizza och "Walk The Line".. Riktigt trevligt.
Idag tänkte jag röja på vinden om jag får tummen ur röven. Hehe..
Och jag väntar spännt på att min tredje bok ur Vampyrens Märke ska komma hem efter jag beställt den så jag kan hoppa rakt in i en mysig läsperiod. Som Madde är i just nu. Hon sitter där på sitt rum vid läslampan och bara lusläser sin bok :) Jag vill ocksåå. Hehe..

Den 6:e börjar jag skolan igen också. Måste gå förbi min praktikplats också för att lämna läkarintygen och hämta kläderna osv.

Nu ska jag kolla klart på Vampire Diaries. Eller ja försöka iallafall. Dom står och blåserbort gruset från marken här utanför och det väsnas nått fruktansvärt!
Suck...

1519


1518

Imorgon är det torsdag. Och det betyder, betala räkningar och shoppa. Ska gå på stan med min kära mor. Det händer allt för sällan. Jag ska visa henne vart jag köpte mina haremsbyxor som hon tyckte massor om. Cubus såklaart. Och så ska jag till favoritaffären. Movieline och köpa New Moon som kom ut på DVD i lördags. Sen ska jag hitta ett par vårskor att använda. Och nu när jag inte har en pojkvän som har komplex över att vara en knapp centimeter längre än mig. så gör det inget att jag köper klackar :) Vilket är det jag trivs bäst i. såååå... Singellivet är inte så illa ändå.. Speciellt inte nu när sommaren närmar sig med stormsteg.

Jag har faktiskt beslutat mig för att bo kvar i Göteborg denna sommaren och börja iscensätta flytten till Malmö i höst/vinter istället. Allt berodende på hur det går att skaffa jobb såklart! Men mitt stora mål är fortfarande att skaffa ett fast jobb i Malmö så jag kan köpa mig en egen lägenhet. Köpa en lägenhet. Äga en lägenhet.. en fin lägenhet nära Möllevången. Nära pappa.....

Och på fredag (så länge min mage håller sig i styr) så ska jag antagligen haka på Madde på en avskeds/födelsedags fest på Flame i Majorna. Kommer nog bli riktigt kul isåfall.

Nu ska jag fortsätta titta på Dexter och sedan natta mig själv. Toudeloouu!

1517

Ja... Tisdag då..
Helgen var trevlig.
Men inte så innehållsrik.
Var svårt att hitta på saker när man är sjuk. Men.. det blev mycket film och mys iallafall..
Sen kom jag hem sent på söndagsnatten och somnade.
Måndag fortfarande dålig. Förkyld också.. Så det var mest serietittande. Dexter i detta fallet.
På kvällen tände jag lite... eller massor. av värmeljus och försökte få lite mer mysstämmning än sjukstämmning.. gick ganska bra..

Idag kommer jag nog inte åstakomma så mycket mer heller. Men jag ska nog ner och ta en dusch iallafall. det brukar hjälpa när man känner sig sjuk och snuskig..

1516

Idag är det fredag.
Jag ska strax ta en dusch och sedan packa det sista sen vid halv 5 rullar bussen ifrån Göteborg till Malmö och jag hoppas verkligen på en lugn bussresa nu med tanke på min mage.
Det enda positiva med att ha EHEC är att jag äntligen gått förbi strecket på vågen som jag väntat på att passera. Annars är det hemskt. Men jag måste försöka leva normalt och se saker positivt tills smittan är borta och jag kan börja jobba igen. Annars kommer jag bara gräva ner mig osv.
Så nu ha jag satt på Gogol Bordello på hög volym och ska strax ta den dära duschen jag verkligen behöver ta.

Trevlig helg nu!

1515

Jaha det var ju roligt. Nog för att jag visste att något var fel. Riktigt fel. Med tanke på att jag var jättedålig inatt igen..
Men intefan trodde jag att jag skulle ha sån otur.

Jag har fått EHEC-smittan. Jag får inte jobba på minnst 2 veckor och har stor risk att få njursvikt. HURRA!!
Nu är jag jävligt glad på min kropp... Inte....

1514


Jag gick loss på mitt hår idag.
Kan verka extremt för dom flesta
Men jag gillar't :)

1513

Mitt intressanta liv. Jag väntar fortfarande på provsvaren.
Idag gick jag upp vid halv 8 för då kom rörmockaren och fixade vattenlåset och bytte ut rören på våran toalett. Gött att man kan använda det tvättstället nu iallafall. Slippa borsta tänderna i köket och springa in i köket och tvätta händerna efter varje toabesök.

Om någon timma när stan har öppnat tänkte jag strosa ner och spana in det nya vårmodet (obs. se men inte köpa. måste spara pengar nu alltså) Sen somvanlgit kånga hem 10 kg kattsand åt mina bortskämda katter. Senare när Madde kommer hem ifrån skolan ska vi sätta igång med vårstädning. Alltså den där stora man har varje år. Fönstrerna ska jag börja putsa lite innan så jag vet säkert att det är klart innan dagsljuset har fallit. Men damma ur alla skåp och byta gardiner och lite annat mojs man inte gör så ofta.

Nåja.. tillsdess blir det havregrynsgröt. En macka och SKA-musik :)

1512

Klockan ringde vid 7 imorse och då började jag med att ringa min praktikplats och berätta att jag åter igen inte kan komma in pg.a smittorisk. Jag känner mig så fruktansvärt dum. Sen satte jag mig telefonkö för Infektionsrisksrådgivningen. Och det var som Sjukvårdsupplysningen sa; "Åk in och ta prover och gå inte till jobbet. "

Så jag gjorde iordning mig och åkte ner till Östras Infektionsakutmottagning och satte mig och väntade. Dom hade jobbiga och tråkiga karantänrum med ett mellanrum där läkaren eller sjuksköterskan var tvungen att ta på sig plastkläder och hanskar osv. Verkade så fånigt. Jag har ju inte rabies precis. Jag ska ju inte kräkas ner dom heller. Men men. det är väl ändå en risk mindre.
Så efter en bra lång väntetid kom dom och klämde och kände på min mage. Tog blodtryck (det var ovanligt lågt) och sänkaren och några andra rör med prover för att odla. Sedan fick jag lämna ett annat obehagligt prov jag inte tänker gå in på här.

Sen var det bara att åka hem. Och nu måste jag vänta på provsvaren. Suck. Det här förstör såå mycket av min skolgång och lärogång. Jag vill inte pajja detta nu. Varför kan jag inte få bara vara frisk och så får det andra bli som det blir.

Nåja. Nu fick jag gjort mitt specialarbete om KRAV iallafall och om en stund eller imorgon ska jag sätta igång med den stora vårstädningen. Dvs. Putsa fönster. Damma ur alla skåp. byta gardiner osv. Kommer bli så fräsch och fint.

1511

Exakt vad ska vi inte gå in på. Men jag har varit asdålig i magen sen tre dagar innen vi åkte ifrån Egypten.
Nu var det tänkt att jag äntligen skulle få åka in och praktisera efter 2 veckors frånvaro av både vinterkräksjuka och egyptenresa.
Men NÄ.. för när jag ringde sjukvårdsupplysningen och undrade om tips för min mage så sa dom att jag inte få åka in och praktisera med livsmedel eftersom jag kan ha samonella eller någon annan bakterie eller kambylobakter i magen.
Så nu imorgon bitti ska jag åka in till Infektionsakuten på Östra för att ta massa prover. Eller inatt om jag vaknar som jag gjort andra nätter med magkramp för då måste jag åka in på natten........... Hur det nu ska gå en söndagsnatt... (taxi?)

Just nu önskar jag att jag blev rik. Inte för att kunna leva bra utan för att slippa gå i skola och jobba eftersom jag ändå bara är sjuk hela tiden och aldrig kan ha en normal närvaro till scheman..
JÄVLASKITAPAJÄVLAFANSKITSHELVETTESKROPP!!!

Jag blir bara så jävla arg. Vad i helvette har jag gjort som förtjänar detta?
VAD?

1510

Åter igen fåniga anonyma kommentarer som märker ord.
Nej, jag hade inte riktig JetLag. Utan jag använde ordet som en hypotes.
Jag var trött efter en 5 timmar lång flygresa. Alltså flummig och rörig.

Spela roll vilket ord jag skriver. Stör det er att jag använder mig av hypoteser eller jämförelser så läs inte då ffs!




anyhow...
Igår skulle ju jag och Madde gå på Alice i Underlandet 3D. Men hon blev plötsligt magsjuk, stackarn. Så jag gick med Steph istället. Filmen var superbra. verkligen!
Påväg till bion hittade jag en enkrona på en parkering. Steph sa: Nu kommer du ha tur.
Påväg hem från bion hade jag grönt vid varenda korsning direkt. Och spårvagnen kom precis när jag var på hållplatsen.
Så jag testade turen och köpte en trisslott idag när jag handlade. Men jag vann tyvärr inget.

Nåväl.. Vaknade till strålande sol idag och mådde lite bättre faktiskt. Börjar se hopp igen.
Så jag hoppade ner i duschen och körde igång två tvättmaskiner.. Sen knallade jag ner i solskenet till Maxi för att handla.. eller snarare halkade ner.. (det är så sjukt halt ute).
Hem och laga mat och nu ska jag ner å hämta tvätten och vika den. Sen ska jag städa lite här hemma.
Det är snart dags att köra en såndär rejäl vårstädning. Kör nog nästnästa vecka. Putsa fönster och allt sånt...


Igår pratade jag och Steph om en ganska intressant sak. Om mål i livet.
Hon berättade att hon var inte klar med världen. Utan hon ville se mer innan hon stadgar sig. Det var hennes mål.
Men alla människor har så olika mål. Men minnst lika viktiga. För mig är mitt mål att känna mig trygg. Att se en ljus framtid.
Samtalet satte igång massa tankar och jag ska sen ikväll tända lite ljus koka en kopp kamomillte och sätta mig och skriva lite i min bok. Det är min nya bearbetningsterapi.
Där skriver jag inget sammanhängande. Det kan vara allt från fraser och citat. Till ord och bokstäver.
Det är inte alls någon röd tråd. Men det får mig att må bra.

Nä, nu ska jag hämta upp tvätten och börja vika.

1509

Nu mår jag lite bättre. Har emotionellt lugnat ner mig lite och magen mår bättre. Ikväll ska jag och Madde till bergakungen och titta på Alice i Underlandet. Och på fredag har jag bokat biljetter för att komma iväg lite och åka till Malmö.

Nu tänkte jag köra lite Egyptenresumé faktiskt, för er som är intresserade.
(alla bilder är klickbara för att se större)



Första dagen:

Flygresan var långtråkig och tog 5½ timma det enda roliga var när planet lyfte för då kittlas det så gött. Väl framme så åkte vi bussen till hotellet och det tog sån tid eftersom de har så få korsnigar och rondeller så måste man kör en bra bra bit på vägen för att sedan göra en usväng för att åka tillbaka för att sedan svänga in på den gata man redan åkt förbi.
Väl på hotellet så fick vi åka söta små golfbilar till vårat hus och så började jag och Sarah packa upp och vika och
hänga in kläder osv. Sedan gick vi ner till receptionen och ner till barens uteservering och beställde lite gott att dricka och satt å njöt av kvällen och solnedgången och att vi var framme. Sedan promenerade vi runt i det stora hotellområdet för att lära känna det lite och se vart saker och ting låg.
Samanlagt var det ca 8 pooler och 6 restauranger och säkert 5 barer. Sedan gick vi upp till rummet och gick å la oss efter lite tv zappandes.


Den romerska poolen nedanför baren.


Huset vi bodde i.




Andra dagen:

Det var helt underbart att vakna upp till strålande sol. Jag gick ut på balkongen och tog en morgoncigg i mina sovkläder och det var helt underbart varmt. Sen knallade vi ner till den ena frukostbuffén och tog oss en stadig frukost. Gick tillbaka till rummet och hämtade våra handdukar och bytte om till badkläder och packade ner sollotion, snorkel och undervattenskamera. Och knallade ner till poolen precis brevid havet och tog bästa solstolarna och bara la oss och njöt hela dagen. Självklart varvat med att svalka oss i poolen och bada i havet.
När jag var i egypten när jag var 13 så vågade jag inte bada i havet pg.a min manetskräck. Men denna gången gjorde jag verkligen det. Och det var helt jävla underbart, så otroligt vackert i Röda Havet. Färgrannt och fiskarna simmade så nära att man kunde klappa dom nästan. Sen var det mat på buffén och bara chill resten av kvällen.



Ett litet skutt från poolkanten av min lillebror

Det underbart vackra korallrevet <3


Tredje Dagen:

Den här dagen såg mycket lik ut förgående. Det var att steka i solen och bada och snorkla och fota det vackra runt om mig. Jag postade tre vykort till nära och kära och fick en ansiktsbehandling. Jag och Sarah testade på hotellets dagliga morgon-vattengympa. Och det var skitkul!
Denna dagen blev mamma tyvärr sjuk. Hon fick någon bakterie i magen och hade svåra magbesvär och kräkningar, stackarn. Vi köpte lite speciella egyptiska läkemedel till henne. Men hon var tyvärr sjuk i hela 2 dagar. Men sen mådde hon bättre och fick njuta av semestern.
Drinkarna för denna resan blev en som hette Salty Dog. Det var annanasjuice blandat med gin. Supergott.


Dom sålde både viagra och steorider på hotellapoteket.

Vår ödla Kundolf.



Fjärde dagen:


Kvällen innan blev jag halvt döv när Sarah gapade till när den lilla ödlan som vi valde att kalla Kundolf som hälsade på våran balkong. Men den var så söt och sprang otroligt gulligt. Men Sarah tyckte inte om honom speciellt.
Det var somvanligt poolhäng och korallsnorkling idag. Men på kvällen hade vi reserverat platser till en Italiensk restaurang som låg vid den Romerska Poolen. Det var jättegott och dom hade stenugnsbakade pizzor. Till förrätt åt jag friterad mozzarella med tomatcreme. Sen till varmrätt blev det en Quatro Formagi. En pizza med Tomat, Mozzarella, Gorgonzola, Rigotti och Parmesan. Den var jättegod. Men det var stenar på botten på den tyvärr eftersom den var stenugnsbakad. Blev lite jobbigt att äta. Men det gick ner ändå.


Mitt rum.


Livet lekte. Sol, Värme, Cigg och Salty Dog's.



Femte Dagen:

Vanlig dag vid poolen med drinkar och myspys.
Vi hade reserverat vid den libanesiska restaurangen men jag åt inte så mycket för jag fick solsting. Men det jag åt var fantastiskt gott. Sen la jag mig jättetidigt efter ett bad i badkaret på hotellrummet.


Libanes restaurangen.



Sjätte Dagen:

Vi chillade mest och solade en liten stund sedan vid 13:00 åkte vi den bokade bussen in till Nama Bay. Och gick en shoppingrunda. Det var sjukt varmt. Vi var tvugna att testa att äta på Mc. Donalds. Det smakade som vanligt. Sen shoppade vi massor.
Jag köpte ett ciggarettfodral. En stormtändare, En nyckelring med en livsnyckel på, en Luis Vuiton plånbok, En stor, fin papyrustavla med en katt på, solglasögon, en penna, Ett askfat, En spegel och så fick jag ett papyrus bokmärke med mitt namn på Arabiska gratis. I väskaffären blev ägaren jättekär i mig och ville köpa mig för båda sina affärer av mamma. Sedan sprang Dennis bort så vi fick leta efter honom.
Senare på kvällen var vi i papyrusaffären som fanns på hotellet (som f.ö var mycket dyrare än den i stan). Och helt plötsligt blev det helt kolsvart. Hela hotellet fick strömavbrott. Så dom tände levande ljus överallt och bjöd på te. Det var jättemysigt.


Mitt ciggfodral.

En Arabisk cheeseburgare.



Sjunde Dagen:


Dagen innan vi åkte. Vi tog in så mycket sol vi kunde och bara njöööt för fulla rullar. Snorklade och levde livet. Kul var att jag satt å kissade på toaletten vid grillen vid poolen så blev det strömavbrott. Så jag såg ingenting. Jag drog på bikiniunderdelen och snubblade ut i det direkta solljuset och blev så bländad att jag snubblade utanför också. haha. Nåväl. Somsagt glassade vi bara i solen. Och käkade Libanesiskt igen.



Soola


<3





Åttonde Dagen:

Det var bara upp och käka sista gången på den goda frukostbuffén. Sen till rummet och packa det sista och checka ut. Sen den tråkiga bussresan tillbaka. Och den långa väntan på flygplatsen. Och den långa flygresan hem.
Sen hem och bara pusta ut. Med en lätt sorg i bröstet över att resan var slut.



Alla bilder finns att se om ni klickar här!




Måste få skriva av mig om en sak.
En vän till mig fyllde 20 i torsdags. Och ikväll ska hon ha en liten tillställning hemma hos sig för att fira. Jag känner just nu att jag inte klarar av påfrestningen av att träffa många människor. Och har därför meddelat att jag inte kunde komma. Förklarade hur jag kände och berättade för henne att jag ska på bio ikväll med Madde. Hon blev jättesur och menade på att "jag gjorde ett bra jobb med att stöta bort alla mina vänner innan jag flyttar till Malmö och att jag gjorde en stor sak av hur jag mår". Jag tycker det var fel av henne att säga så då hon för det första inte visste riktigt hur det låg till med hur jag egentligen mådde. Och för det andra så väljer jag att gå på bio med min andra nära vän för att det inte är påfrestande för mig snarare tvärtom efter som jag slipper tänka på mig och min sits. Och sa även till henne att såfort jag mår bättre så ska jag se till att vi firar hennes födelsedag och att jag var ledsen men kände att jag bara skulle dra ner stämmningen på denna tillställningen om jag skulle komma. Men hon var fortfarande sur.
Har jag gjort fel?
Det tycker inte jag.

1508

bilder och resesammanfattning får vänta.
just nu måste jag ta hand om mig själv.
mår jättedåligt både fysiskt och psykiskt.
jag blev singel inatt igen. fruktansvärt. nu jävlar kommer det dröja innan jag låter någon innanför min mur igen.
och så är jag magsjuk igen.....

1507

Nu är jag hemma och upppackad.. ska sätta mig med ett långt inlägg om resan senare eller imorgon..Samt lägga in alla bilder..

Ikväll är det karaoke och jag sitter just nu med två hårfärgsförpackningar i huvudet eftersom jag var helt orangehårig och vit utväxt när jag kom hem..

Men jag är fin och brun och sådärs... Men jag hade sjukt mycket jetlag igår när jag kom hem på kvällen.. blev helt flummig och kunde inte koncentrera mig på något.. försökte packa upp men det slutade med att jag bara kastade ut sakerna ur väskan medans Madde och Rickie tittade på och småfnissade. hehehe...

Nää.. Somsagt.. inlägg kommer om kort.. Lika så bilder.. Men de flesta bilderna kommer upp på facebook så ni får leta där om ni vill se fler bilder sen..

1506

Yeiii JAG ÄR FRISK..
Jag mår topp. Och är sååå laddad inför Egypten imorgon :D
Mamma kommer och hämtar mig senare idag så ska jag sova hos dom inatt så vi lättare och snabbare kommer till landvetter imorgon vid 5 på morgonen.. ischk...

Så nu ska jag dubbelchecka packningen och sedan mysa järnet med Rickie :)
I sure as hell gonna miss him...

<3

Hejdååååå SVERIGE!!

1505

Okej.. 2 dagar kvar tills jag sitter på flyget till Egypten..
Och typiskt jävla mig... Så fick jag kräksjukan igen.. Låg hela dagen igår och natt och har spytt några gånger idag...

Men som tur är har jag en underbar pojkvän som tar hand om mig hela tiden
Så underbart jävla snäll är han.. <3

Kommer sakna extreemt när jag reser bort..
<3


Nu ska jag försöka sova lite till..

RSS 2.0